Maak je eigen fotoboek makkelijk en snel

SPECIAL: 2 fotoboeken van zomer 2011 (1)

Een special in de rubriek ‘Het fotoboek van‘. Via FacebookTwitter en dit blog stromen de vakantieboeken 2011 bij Albelli binnen. Met hier en daar ware juweeltjes! Te veel om iedereen een aparte pagina te geven, dus voor een keer we bundelen ze. Blader door deze twee prachtige exemplaren en laat je inspireren!

Het fotoboek van Jolanda: BARCELONA 2011
Jolanda is op vakantie geweest naar Barcelona en deelde via Facebook haar fotoboek met ons. Die kans lieten we niet voorbij gaan. Bekijk in het fotoboek hoe zij de opmaakextra’s gebruikt (bijv. de tekst WE LOVE THE FOOD op pag. 6) en die voorkant vinden we ook helemaal top. De foto niet in het midden geplaatst, een vlag van het land erop en de letters van clipart. We love your book Jolanda.

Het fotoboek van Caroline: FRANKRIJK 2011
Dit boek lijkt bijna wel een brochure! Caroline weet in dit boek typografie (het gebruik van eigen lettertypes) en beeld perfect te combineren. Het is fris en strak en het leuke is dat ze alles met de extra’s uit het fotoboekprogramma heeft gemaakt. Het heeft ritme, het heeft rust, het is speels en de foto’s zijn op perfecte, creatieve manier op de pagina’s geplaatst. Een waar inspiratieboek!

We nodigen Jolanda en Caroline van harte uit om hieronder bij de comments te vertellen hoe ze hun fotoboek precies gemaakt hebben. Het zit vol tips en tricks!

Wil jij in deel 2 van deze special? Stuur een mail naar blog@albelli.nl en wie weet sta jij er de volgende keer bij.

Ook zo’n mooi fotoboek? Maak zelf een fotoboek van je vakantie.

Bekijk andere fotoboeken uit ‘Het fotoboek van’


 

Tags: , , , , ,

16 Augustus 2011 49 Reacties

Auteur:

49 Reacties

 1. jolanda zegt:

  wat een leuk fotoboek. Maar het zijn ook 2 prachtige fotomodellen, die erin staan. Ik heb weer leuke ideeën opgedaan! Het wordt steeds verslavender! Complimenten voor het mooie resultaat!

 2. jolanda zegt:

  Het bovenstaande commentaar gaat natuurlijk over het Frankrijkboek van Caroline! W.b. mijn boek over Barcelona: ik heb gewoon de tips en tricks bekeken, die op de Albellisite staan en verschillende toegepast! De letters/woorden (We love the food) vind ik erg leuk om te gebruiken. Je moet wel oppassen dat je originele foto dan niet helemaal wegvalt. Ook de clipart-extra’s zijn erg leuk om toe te passen. In mijn omgeving kreeg ik daar leuke reacties op. Ik heb al veel boeken gemaakt (van kookboek tot boeken ter ere van de 75e verjaardag van mijn schoonvader ) en ze lukken steeds beter, niet in de laatste plaats dank zij de leuke tips en tricks.
  Mijn tip: kijk goed naar de fotoboeken die op de blog geplaatst worden en bekijk ook alle voorbeeldboeken op de site. Pik er uit wat je kunt gebruiken. en ga combineren. Pas wel op dat je het niet te druk gaat maken. Ik leer nog steeds het meeste door andere boeken te bekijken. Er zitten zulke mooie boeken tussen, (bijvoorbeeld het boek over de reis door China, gewoonweg schitterend!) Dus origineel ben ik eigenlijk niet, ik gebruik gewoon de tips en tricks van Albelli zelf en haal verder mijn inspiratie uit de boeken van andere gebruikers. Eén nadeel: het maken van fotoboeken kan erg verslavend zijn. Ik betrap me soms al op tijdens het fotograferen dat ik denk: als ik daar nu een foto van maak, dan kan ik die straks mooi gebruiken in een boek…………..

 3. Caroline zegt:

  Wat leuk om mijn album terug te zien op de site!
  Ik maak uiteraard even gebruik van de gelegenheid om mijn tip te delen.

  In de map clipart zitten kleurvlakken, en in eerste instantie wist ik niet wat daar mee te doen. Maar het moet een reden hebben dat die vierkante blokjes al mogelijkheid in het programma zitten.
  Ineens wist ik het: je kan de sjablonen over een foto plaatsen, maar ook over een clipart. Zo heb ik de sjablonen ‘woorden’ diverse malen toegepast (beach, love your smile, love this cool photo). Ook het sjabloon papier kon ik goed gebruiken (dans la piscine, on the beach, Biarritz). Gebruik dat sjabloon over een kleurvlak en plaats er daarna een tekstkader overheen. Zo kan je op een duidelijke manier je tekstjes leuk op de pagina verwerken.
  Veel plezier met Albelli!

 4. Puck zegt:

  Ik ben benieuwd hoe je de tekst op bijv. pagina 2 en 5 zo onder elkaar naar links of naar rechts krijgt? Kan iemand mij dat vertellen?

 5. Sara zegt:

  Wat een supermooi fotoboek van Caroline! Complimenten Caroline, heel gaaf gemaakt, het is duidelijk dat je er veel tijd en energie in hebt gestoken en dat je op vakantie al hebt nagedacht over fotoboekfoto’s. Heel leuk en heel herkenbaar. Ga absoluut zo door, het is een prachtig boek waar je trots op mag zijn!
  Groet, Sara

 6. jepe zegt:

  vind beide fotoboeken niet zo mooi als u suggereert
  Jawel zij gebruiken weliswaar erg veel van de mogelijkheden van het programma maar daardoor ontsond een zeer onrustig beeld en ook eigenlijk geen bijzindere foto’s

  in mijn opiie dus echt geen juweeltjes

 7. Gemma zegt:

  Heel graag wil ik weten hoe de foto’s bewerkt zijn in het fotoboek van Jolanda. Ik bedoel dan de foto’s in het Barcelona Stadion, alsof een paspoortfoto is ingeklonken.
  Ik heb geen idee of dit een kader of een sjabloon is!
  Verder niets dan lof over beide fotoboeken. Leuk om weer wat inspiratie op de doen.

 8. annette zegt:

  mooi boek over barcelona. Vraagje hoe heb je het gebouw op pagina 4-5 zo mooi gescheurd gekregen?
  probeer het met foto’s van mij zelf maar gaat niet lukken,

  groet

 9. Tessa zegt:

  Dat boek van Caroline vindt ik echt prachtig!
  Heb veel ideetjes opgedaan, en wat een
  schattige jongens zeg!
  Bedankt voor het delen!

 10. Jacqueline zegt:

  Twee vraagjes aan Caroline:
  1. Hoe krijg je een wit randje langs een ronde foto?
  2. Hoe krijg je verticale teksten?

  Supermooi boek verder!

 11. Jacqueline zegt:

  Puck, de teksten kun je uitvullen. Als je je tekst opmaakt, zie op het vierde tabblad (alinea) kleine vierkantjes waar je op kunt clicken voor links of rechts uitvullen of centreren.

 12. Teun zegt:

  Inderdaad, een fantastisch fotoboek.
  Ik ben wel nieuwsgierig naat het merk en type fototoestel waarmee de foto’s mee gemaakt zijn.
  Gezien de kwaliteit van de foto’s denk ik dat het toestel in de duurdere categoriën valt.
  Kunnen jullie me daar een reactie op geven

  Groet,

  Teun

 13. Marion zegt:

  Wat een mooi boek Caroline, complimenten!
  Je hebt er duidelijk over nagedacht en er waarschijnlijk heel veel tijd in gestoken. Fantastisch om te zien dat er mensen zijn die er zo’n beetje een hobby van hebben gemaakt om zo mooi mogelijke albums te maken. Zelf kan ik er ook druk mee bezig zijn en er enorm van genieten.
  Maar ik heb wel meteen een vraag; hoe krijg je de tekst dwars op de pagina, je kunt het tekstvlak toch niet draaien? Ik heb het al vaker willen doen maar ik weet niet hoe????
  Ik wens je heel veel succes met de eventuele volgende albums,
  groetjes,
  Marion

 14. Renate zegt:

  Wat een super leuk fotoboek Caroline, heb weer een hoop inspiratie om het fotoboek van mn kleine man nog leuker te maken!
  Ik heb wel nog een vraagje, je gebruikt een aantal keer het sjabloon woorden, en hebt die dan hetzelfde als de achtergrond, ziet er echt super mooi uit maar hoe doe je dat?? Ik kom daar niet helemaal uit geloof ik.Die met dat kleurenclipart lukt me wel, maar juist met die achtergronden in die letters vind ik zo gaaf, zoals bij love to swim. Hoop antwoord te krijgen, en nogmaals heb echt een hoop nieuwe inspiratie opgedaan echt super!

 15. Margot zegt:

  Wat een mooie boeken dames. Ik was van plan mijn volgende boek zonder veel tekst te maken maar met name Carolines gebruik van tekst is heel inspirerend. En het “opdelen”van foto’s bij Jolanda vind ik ook mooi. Misschien kan de volgende special gaan over een huwelijksalbum maken? Dat wil ik namelijk gaan doen met de foto’s van ons huwelijk incl die van onze gasten.

 16. Anne zegt:

  Ik deel dezelfde mening als Jepe. Een fotoboek moet gemaakt worden door prachtige foto’s, op deze manier wordt op elke pagina een ander patroon toegepast. Waardoor, mijns inziens, de kracht van de foto’s verloren gaat.

 17. Mariska zegt:

  Jacqueline en Marion, je krijgt tekst als volgt verticaal.
  Selecteer een tekstkader, typ je tekst en kies voor OK.
  Aan de rand van het tekstkader zie je een groene driehoek, als je hierop klikt krijg je de opties voor dit object.
  Kies vervolgens roteren links of rechts.

 18. jolanda zegt:

  hoi allemaal, bedankt voor de reacties.
  @ Gemma: de “paspoortfotootjes” heb ik gemaakt met een kader, dat je kunt vinden bij de categorie: kinderen-baby jongen.
  @ Annette: de foto van het gebouw heb ik met een sjabloon uit de categorie: gescheurd papier, gescheurd.
  @ Jepe en Anne: ik pretendeer niet om een “prachtig”fotoboek te maken om prijzen te winnen. Ik wil gewoon een leuke herinnering aan een leuke vakantie maken. Ben zelf maar een amateurtje met een relatief goedkoop digitaal cameraatje, die het maken van fotoboeken leuk vindt. Ik vind zelf ook dat er veel mooiere en “rustigere” fotoboeken zijn gemaakt. Maar als je het boek lijfelijk in je handen hebt, kijkt het veel rustiger. Ik denk dat de mensen van Albelli met de geplaatste fotoboeken wil laten zien, dat ze blij zijn dat mensen hun tips en tricks gebruiken. Ben benieuwd naar jullie fotoboeken.
  Ik zou zeggen: zet ze ook online en misschien raak ik er ook van overtuigd dat het voortaan veel rustiger moet. In ieder geval: bedankt voor jullie reacties.

 19. Ineke zegt:

  Net zoals vele anderen ben ik erg onder de indruk van je album en vooral de technieken die je daarbij gebruikt hebt.
  Ik zelf ben op dit moment een soort van herinneringsboek voor mijn man aan het maken omdat hij 65 jaar wordt binnenkort.
  Maar ik zit met hetzelfde probleem als Renate quote:
  Ik heb wel nog een vraagje, je gebruikt een aantal keer het sjabloon woorden, en hebt die dan hetzelfde als de achtergrond, ziet er echt super mooi uit maar hoe doe je dat?? Ik kom daar niet helemaal uit geloof ik.Die met dat kleurenclipart lukt me wel, maar juist met die achtergronden in die letters vind ik zo gaaf, zoals bij love to swim. Hoop antwoord te krijgen, en nogmaals heb echt een hoop nieuwe inspiratie opgedaan echt super!
  Ik krijg dus ook die achtergrond niet voor elkaar ik kan alleen de letters in de kleur krijgen van het gekleurde vlak…maar wat dan te doen?
  Jij zegt ik gebruik bv het sjabloon papier, maar dat kan ik niet gevonden krijgen alleen een achtergrond papier etc…….. Heel graag je hulp, alvast bedankt!!!!

 20. Ineke zegt:

  Het bovenstaande bericht is voor Caroline bedoeld………….

 21. Margje zegt:

  Geweldig fotoboek, ik heb er weer een paar leuke ideen uit opgedaan.
  Ik krijg het alleen niet voor elkaar om van een sjabloon woord, de letters onder elkaar te krijgen.
  dat groene driehoekje werk dan niet.
  HOe doe je dat, maak jezelf de tekst dan en welk lettertype??

  Verslavend he, die fotoboeken.

  dank alvast voor het antwoord.

 22. Astrid zegt:

  Je kunt wel zien dat beide dames met veel plezier en inzet gewerkt hebben aan hun fotoalbum! De reacties van de mensen lopen wel uiteen. Maar over smaak valt niet te twisten, dus of een ander jouw album nu wel of niet mooi vindt….het doet er eigenlijk niet toe. Wat de één prachtig vind is voor een ander helemaal niks. Zolang je zelf maar tevreden bent over het resultaat!
  Zelf geef ik de voorkeur aan een “strak” album, waarmee ik bedoel dat het hele album in eenzelfde stijl is uitgevoerd. Ik vind dat anders de aandacht meer uitgaat naar de manier van bewerken van de foto’s dan naar de foto’s zelf. Dus niet teveel verschillende kaders, sjablonen en kleuren in 1 album. Het is natuurlijk hartstikke leuk om alle truukjes uit te proberen, maar uiteindelijk gaat het toch om de foto’s. En welk album je ook bekijkt (van vrienden en kennissen heb ik al het één en ander gezien), je ziet altijd wel wat dingen die de moeite van het uitproberen waard zijn, ook al is het totale album niet helemaal naar je eigen smaak.

 23. Jessica zegt:

  Hallo Caroline,

  wat een onzettend mooi boek heb je gemaakt; een waar inspiratieboek!
  Ikzelf vind het ook erg leuk om foto albums te maken en kan hier nogal wat uurtjes mee bezig zijn. Maar toch zit ik met dezelfde vraag als Renate……
  Hoe krijg jij, wanneer je het sjabloon woorden gebruikt, dat het dezelfde achtergrond heeft als de achtergrond zelf…. En als ik het goed gezien heb, heb je op pagina 14 bijvoorbeeld met de woorden LOVE TO SWIM een van de standaard Albelli achtergronden gebruikt. Hoe krijg je dat voor elkaar, dat wil bij mij helaas nog niet lukken? Zou je het heel vervelend vinden om deze truc met mij te delen?

  Groeten Jessica

 24. Marion zegt:

  Beste Mariska,
  Dank je wel voor je reactie betreffende het roteren van de tekst. Dom dat ik daar zelf niet achter ben gekomen…
  Ik heb het meteen in praktijk gebracht, ben nl weer een nieuw album aan het maken!
  groetjes,
  Marion

 25. Caroline zegt:

  Jacqueline schreef op 20 August 2011
  Twee vraagjes aan Caroline:
  1. Hoe krijg je een wit randje langs een ronde foto?
  2. Hoe krijg je verticale teksten?
  Supermooi boek verder!

  1- Voor het witte randje om een ronde foto heb ik gebruik gemaakt van een wit kleurvlak uit de clipart. Vervolgens heb ik daar (net als bij de foto) het ronde sjabloon over geplaatst. Vervolgens een beetje passen en meten en het resultaat is een witte omlijning.
  2- De teksten kan je 90 graden draaien in het PC programma. Zit een knopje voor in het programma. Voor de sjablonen ‘woorden’ is het wat lastiger om ze verticaal te krijgen. Dan moet je er goed op letten dat het vak ruim hoger is dan dat het breed is (kantelen lukt namelijk niet)

 26. Caroline zegt:

  Teun schreef op 20 August 2011
  Ik ben wel nieuwsgierig naat het merk en type fototoestel waarmee de foto’s mee gemaakt zijn.

  Mijn man is hobby fotograaf en heeft inderdaad een wat duurder type camera. Hij maakt gebruik van de Canon D40.

 27. Caroline zegt:

  Renate schreef op 21 August 2011
  Ik heb wel nog een vraagje, je gebruikt een aantal keer het sjabloon woorden, en hebt die dan hetzelfde als de achtergrond, ziet er echt super mooi uit maar hoe doe je dat?? Ik kom daar niet helemaal uit geloof ik.Die met dat kleurenclipart lukt me wel, maar juist met die achtergronden in die letters vind ik zo gaaf, zoals bij love to swim

  Dat lijkt inderdaad of ik gebruik heb gemaakt van een standaard achtergrond van Albelli, maar dat lukt inderdaad niet. Omdat mijn man hobby fotograaf is zitten er soms ‘vreemde’ foto’s tussen van alleen maar zwembadwater of een leeg strand. Die foto’s kon ik nu dus goed gebruiken.

 28. Femke zegt:

  Hoi allemaal,

  Wat heerlijk om te lezen dat jullie zo op elkaars fotoboek reageren! Doet ons hart sneller kloppen.

  Er kwamen wat vragen voorbij over de kleurenclipart en het gebruik van de ‘woorden’. Onder de tips en tricks vind je wat meer uitleg over kleurenclipart en we zullen er snel eentje schrijven over het gebruik van clipart WOORDEN. Want het is waar, daar valt heel veel leuks mee te doen! Houd het blog of de nieuwsbrief dus in de gaten.

 29. Caroline zegt:

  jepe schreef op 19 August 2011
  vind beide fotoboeken niet zo mooi als u suggereert
  Jawel zij gebruiken weliswaar erg veel van de mogelijkheden van het programma maar daardoor ontsond een zeer onrustig beeld en ook eigenlijk geen bijzindere foto’s
  in mijn opiie dus echt geen juweeltjes

  Ieder zijn mening natuurlijk, maar er is wel degelijk nagedacht over de sfeer van mijn Frankrijk album. Het album straalt uit hoe onze vakantie is geweest. Vrolijk, gezellig en inderdaad druk, maar dat kan ook niet anders met 2 jongens van 3 jaar en 4 jaar. Daarbij zijn het inderdaad ‘gewone’ vakantiekiekjes, maar voor ons heel erg waardevol. Ze blijven echt niet staan voor een foto, dus we zijn al blij als ze er leuk op staan.
  Ik vind dat je bij een vakantiealbum (van ons gezin met 2 jonge kinderen) niet kan aankomen met een statische indeling. Maar ik zie ook de kunst in bijvoorbeeld het zwart-wit vliegtuig boek. Bij ieder onderwerp past een eigen sfeer.

  Zelf ben ik in ieder geval enorm tevreden met het resultaat.

 30. Caroline zegt:

  Anne schreef op 22 August 2011
  Ik deel dezelfde mening als Jepe. Een fotoboek moet gemaakt worden door prachtige foto’s, op deze manier wordt op elke pagina een ander patroon toegepast. Waardoor, mijns inziens, de kracht van de foto’s verloren gaat.

  Hier wil ik toch ook nog even op reageren (al is het geen forum).
  De foto’s zijn in onze ogen prachtig, want het zijn onze kinderen. Het is een ‘gewoon’ vakantiefotoboek, niets meer, niets minder. Het is geen portfolio o.i.d. Dat maakt wel degelijk verschil van hoe je naar het album zou moeten kijken.
  Hier en daar zitten er super foto’s tussen,maar voor het compleet maken van ons vakantie-verhaal zitten er ook kwalitatief mindere foto’s tussen.

  Verder iedereen bedankt voor de complimenten en andere kritieken(tips) zijn ook welkom hoor.

 31. Miriam zegt:

  Ben benieuwd welk lettertype Caroline gebruikt heeft in haar fotoboek bij o.a. het stukje ‘Dans la piscine’. Kan het niet vinden in het programma. Hoor het graag!

 32. Yvonne zegt:

  Mijn complimenten voor de schitterende fotoboeken.
  Ook ik heb een vraagje: Hoe krijg je de sjablonen “‘woorden”‘ in kleur. Ik krijg ze alleen in zwart afgebeeld.
  Succes verder met het maken van mooie fotoboeken.
  Groetjes, Yvonne

 33. sjoukje zegt:

  Caroline,

  Ik vindt je fotoboek prachtig!!! Ik heb heel veel inspiratie opgedaan en als ik zelf aan het prutsen ben dan bekijk ik ook meerdere keren je boek zodat ik het beter kan begrijpen hoe je het hebt gedaan.
  Vaak vergeet je heel veel dingen van de vakantie maar zo kun je precies nog zien wat je allemaal hebt gedaan. En het is met kinderen heel moeilijk om ze op foto te krijgen hoe je wilt dus petje af voor jou!
  Een geweldig boek en wat een schattige kinderen!

 34. Karina zegt:

  Wat een prachtige boeken. Heb er een hoop inspiratie aan opgedaan.

  Heb nog wel een vraagje voor Jolanda:
  Hoe krijg je die omgekrulde foto’s zoals op de achterkant van je boek?

 35. Caroline zegt:

  Miriam schreef op 24 August 2011
  Ben benieuwd welk lettertype Caroline gebruikt heeft in haar fotoboek bij o.a. het stukje ‘Dans la piscine’. Kan het niet vinden in het programma. Hoor het graag!

  Ik heb even gekeken of ik het kan vinden, maar aangezien ik nu weer op mijn Mac werk heb ik het niet kunnen vinden. Ik vermoed dat er bij de 2 versies verschillende lettertypes als standaard staan ingesteld. Op de PC/download versie zit ‘ie in ieder geval standaard in het menu, dus er zit niets anders op dan ze allemaal te proberen.

  Yvonne schreef op 24 August 2011
  Ook ik heb een vraagje: Hoe krijg je de sjablonen “‘woorden”‘ in kleur. Ik krijg ze alleen in zwart afgebeeld.
  Dit is heel makkelijk. Je kiest eerst een clipart: kleur. Dit vierkantje trek je uit naar de grootte van je woord en vervolgens plaats je daar het sjabloon overheen. I.p.v. een foto een clipart dus.

 36. Caroline zegt:

  Margje schreef op 23 August 2011

  Ik krijg het alleen niet voor elkaar om van een sjabloon woord, de letters onder elkaar te krijgen.
  dat groene driehoekje werk dan niet.
  HOe doe je dat, maak jezelf de tekst dan en welk lettertype??

  Wat een drukte om antwoord te geven op alle vragen. Hopelijk sla ik niemand over…

  Ik heb zelf ook lopen tobben met het verticaal krijgen van het slabloon Woorden. Wat je dus moet doen is je vakje smal maken en hoog, dus eigenlijk al in het model wat het moet worden. Als je dan het sjabloon erover heen gooit, geeft ‘ie ‘m gelijk verticaal weer. Roteren werkt idd niet. Gewoon volhouden, je vindt vanzelf de oplossing.Succes

 37. Miriam zegt:

  Caroline! Ben nog steeds helemaal geïnspireerd door jouw fotoboek en probeer ook wat tips and tricks toe te passen. Nog wel een vraagje. Op de eerste blz staat een ronde foto met kleurkader. Ik neem aan dat jij die ronde foto eerst zo gemaakt hebt (buiten het programma?!) en daarna pas een kleurkader toegevoegd hebt in het Albelli programma. Met welk programma heb jij jouw foto rond gemaakt? Ik kan geen geschikt bewerkingsprogramma vinden. Bedankt alvast!

 38. Caroline zegt:

  Miriam schreef op 1 September 2011
  Op de eerste blz staat een ronde foto met kleurkader. Ik neem aan dat jij die ronde foto eerst zo gemaakt hebt (buiten het programma?!) en daarna pas een kleurkader toegevoegd hebt in het Albelli programma. Met welk programma heb jij jouw foto rond gemaakt? Ik kan geen geschikt bewerkingsprogramma vinden.

  Alles is in het Albelli-programma gedaan. Ik heb over de foto het ronde sjabloon geplaatst. Vervolgens heb ik gebruik gemaakt van een wit kleurvlak uit de clipart, waar ik (net als bij de foto) het ronde sjabloon over heb geplaatst. Daarna een beetje passen en meten en het resultaat is een witte/of gekleurde omlijning.

 39. Miriam zegt:

  Wat slim Caroline! Super bedankt, echt goed bedacht. Heb er nog nooit zo naar gekeken. Ik leer nog elke keer wat nieuws, ook na het maken van meedere fotoboeken. Bedankt!

 40. jolanda zegt:

  Beste Karina,

  de omgekrulde fotootjes heb ik gemaakt met een kader van de serie: vakantie-zomer.

  Groetjes

  Jolanda

 41. Annette zegt:

  Hoi Caroline,
  N.a.v. de reacties ging ik je fotoboek bekijken.
  Allereerst wil ik je eens even vertellen wat een prachtige kinderen je hebt zeg. COOL (kon deze letters niet draaien, hihi).
  Ook die foto’s met die witte broekjes en paarse t-shirts. Super.
  Maar wat ik even kwijt wil, ik vind het een geweldig boek. Superleuk en Super MOOI, ook al beweren mensen van niet. Het is geen natuurboek, maar een boek met een gezin met schitterende kinderen op een schitterende vakantie, en dat straalt het voor mij ook.
  Bedankt dat ik even mee mocht genieten van je vakantie !
  Gr.
  Annette

 42. Annette zegt:

  Hoi Caroline,

  Nou heb ik nog een vraag ook, haha. Dat papier met die kapotte ringetjes boven op, waarin je tekst schrijft, waar kan ik die vinden?

  Thnx en Gr.
  Annette

 43. Annette zegt:

  Sorry, al gevonden bij gescheurd papier.

 44. Annette zegt:

  Hoi Caroline,

  Ik ben met dat rondje bezig met die witte rand er om heen, maar ik snap werkelijk niet wat je bedoelt.
  Je hebt het steeds over het ronde sjabloon??? Waar haal ik een rond sjabloon vandaan en vanuit Clipart krijg ik alleen vierkante kleuren? Ik ben wel blont, maar dacht dat het geverfd was. Ik hoop dat je het mij duidelijker uit kan leggen.

  Thnx.
  Annette

 45. Miriam zegt:

  Hoi Annette,

  Ik moest eerst ook even zoeken wat Caroline nou bedoelde, maar heb het gevonden! Eerst plaats je een gekleurd vierkant vanuit clipart (bij kleuren). Dan ga je naar sjabloon -> geometrisch -> en daar vind je dan de circkel. Die kun je dan over dat gekleurde vierkant heen plaatsen en zo krijg je uiteindelijk een gekleurde cirkel. Die kun je dan achter een foto plaatsen om zo een gekleurde rand te krijgen (als je van de foto ook een cirkel maakt). Lukt het zo denk je?? Hopelijk heb je er iets aan!

  Groetjes Miriam

 46. Annette zegt:

  Hoi Miriam,

  Hartstikke bedankt voor het antwoord. Ik las het net en heb het gelijk uitgeprobeerd en het ging prima.
  Ik had geloof ik alle sjablonen al door gegeken, maar bij geometrisch staat niet echt een ronde maar een ovale. Ik ben te blont om te bedenken dat ik deze rond kon trekken, hahaha. Ik begreep maar niet waar Caroline dat ronde sjabloon vandaan had, hahaha. Nogmaals hartstikke bedankt.

  Groet
  Annette

 47. Anneke zegt:

  Hoi Caroline, allereerst wil ik je graag complimenteren met een ontzettend leuk gemaakt album! Ik heb nog een vraagje (ik hoop dat je het beantwoorden van al die vragen nog niet zat bent:) Het hart met de paarse tekst TROTS (bij de foto van je jongens op het strand), hoe heb je dat gemaakt? Ik ben zoiets nog niet eerder tegengekomen, volgens mij is het ook geen bestaand kader? Alvast bedankt voor je reactie!

 48. Mo zegt:

  Prachtig boek maar zooooo jammer dat voor de Mac versie niet zoveel mogelijkheden zijn! Je zou er bijna voor teruggaan naar Windows :-(

 49. Femke zegt:

  Beste Mo, check maar eens even wat er sinds 1 maart 2012 weer allemaal nieuw is voor de Mac! :-) http://blog2.albelli.nl/hoera-het-albelli-fotoboekprogramma-voor-mac-is-vernieuwd/